In memoriam

Suzan van der Schenk, bedenkster en ontwerpster van de PU-REST grafkisten, is op 23 juni 2016, op 57 jarige leeftijd, overleden.

Door haar geliefden werd zij op haar zij neergelegd om nog een paar dagen bij hen te zijn, in de houding die voor haar zo natuurlijk was. Haar afscheid werd georganiseerd op basis van gevoel, en niet volgens de traditie, standaard richtlijnen of ‘omdat het zo hoort’. Hierdoor was elk onderdeel persoonlijk, intiem en warm, zoals Suzan zelf ook was.

Zij is begraven zoals zij het zelf wilde, op haar zij in een door haarzelf ontworpen kist. Een koesterend beeld. 

Haar wens was dat deze grafkisten voor iedereen beschikbaar zouden zijn, zodat meer mensen de ruimte kunnen nemen om de afronding van het leven naar hun eigen wensen vorm te geven. Deze mogelijkheden zijn er en door daar gebruik van te maken kan het einde van het leven net zo vol met liefde en warmte zijn, als het begin van het leven.

Zoals Suzan zelf zei: “Het voelt troostrijk en ik merk ook voor het hele rouwproces, ook samen met de kinderen, dat het gewoon liefdevol is en heel zorgzaam. Nou, dat is een hele andere manier van doodgaan denk ik. En dat zou ik heel veel andere mensen gunnen.”

 

Suzan van der Schenk Bedenkster en ontwerpster van de PU-REST grafkisten

Suzan van der Schenk
Bedenkster en ontwerpster van de PU-REST grafkisten